sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Mistä tunnistaa perheen äidin-TOP4

Ensikokemukseni äitiyden saloihin tuli täysin varoittamatta ja puskista, kun heittäydyin nuorella iällä lapsettomasta parisuhteesta kertaheitolla neljän lapsen äitipuoleksi. Vaikka kaikki sujui yllättäen varsin kivuttomasti, oli se vasta harjoittelua omaa äitiyttäni varten. Sillä hetki, jolloin löydät itsesi tissit maitoa valuen lähikaupasta etsimällä liivinsuojaa pieni rääkyvä nykerö kantokopassa, olet täysin hukassa! Lopulta, selvittyäni elämäni ensimmäistä kertaa vaippa-ikäisestä, aloin koota listaa siitä, mistä täysin ulkopuolinen ihminen tunnistaa väenpaljoudesta Äidin.

1) Kärryjen heijaus.

Vaunujen heijaus, sitterin keinutus, sylissä tuuditus... Siinä monotomiset liikehdinnät, jotka tuore äiti huomaa melko piakkoin elinehdoiksi. Tuo liikesarja vain painuu aivojen syvimpään sopukkaan salakavalasti, eikä nämä samaiset äidit edes huomaa heijaavansa kaupassa ostoskärryissään jauhelihaa, keinuttavan jalallaan isännän maalipurkkia tai tuudittavan sylissään anopin koiraa. Funny?

2) Mikä ei kuulu joukkoon?

Äitiys on huolissaan oloa ja valvomista. Sen myötä itsestään huolehtiminen ei aina pääse oikeuksiinsa, eikä järjestyskään vastaa enää naisen aikoinaan oppimaansa loogista järjestystä. Vain äidin päästä on OK löytää spaghettia kesken kauppareissun, tai illalla kulmakarvoista vauvanpaskaa. (okei, sama kuvaus sopii myös spurguihin,mutta sillä erotuksella, että spurgut paskovat omiin housuihin ja äidit putsaavat sitä toisten housuista..)

Myös tuoreen vauvaonnen tai unikoulun alkamisajankohdan voi päätellä, kun jääkaapista löytää terveyssiteet, tai koiranruokakipossa on koiranruokatölkki vielä korkkaamatta. Tutti tyrkätään vahingossa isin suuhun tai vaippaa mennään vaihtamaan hämmentyneelle teinille. Well, this is motherhood!

3) Salakieli

Ja tähän jopa yh-isien on vaikea päästä sisään, koska äidit kehittävät aivan oman puhelajinsa, puhuivatpa sitten lapselle, tai toiselle äidille. Lapselle puhuttaessa vältetään voimasanoja, vältetään ikäviä aiheita, vältetään hämmennyksiä herättäviä aiheita, vältetään kaikkea liittyen kuolemaan, negatiivisiin tunteisiin, seksuaalisuuteen, jne jne.. Lopputuloksena puhalletaan pipiä pyppysestä kun poppana meni paupau. Ja tämän jälkeen on vaikea olla ymmärtämättä miksi lapsi on sekaisin.

Äidit vieläpä turtuvat tyynnytettyyn kielenkantaansa, että odottaa kuin kuuta nousevaa sellaista keskustelukumppania, joka tietäisi mitä hän käy läpi ja joka tuntisi samoin, ja jonka kanssa voisi jutella mistä tahansa maan ja taivaan välistä.. Mikäs tähän siis parempi onkaan kuin toinen pipiä puhalteleva äiti? Ja mitä äidit puhuvat toisilleen kun saavat kakarat hoitoon ja pääsevät keskenään tuopille:)? No lapsistaan tietenkin!

4) Mammat out of control!

Näin siis käy, kun äidit päästetään kerran vuodessa viihteelle. Puhallettuaan pipejä ja vaihdettuaan kakkavaippoja viimeiset 364 päivää putkeen, koittaa vihdoin yhden illan vapaus, ja tähän yhteen iltaan pitääkin mahduttaa sitten kaikki mahdollinen!

Jos muistelet niitä naisia, jotka jo alkuillasta tanssivat eroottisesti hämmentyneen portsarin takinnaulakkoa vasten korot katkenneina, huutavat lisää tequilaa ja haluavat samaan aikaan tanssia pöydällä sekä pursottaa kermavaahtoa naapurin jartsan rinnuksille.. Luulit heidän olevan ikiviihteille jääneitä, mutta todennäköisesti selityksenä loistaakin kotona parkuvat viisi lasta, ja tällä yhdellä illalla (plus liskojen yöllä sekä kolmen päivän darralla) äiti kerää voimia puhallellakseen jälleen pipejä taas seuraavat 364 päivää.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti