torstai 19. syyskuuta 2013

Miksi on syytä omistaa useampi koira TOP4

Tällä hetkellä neliöitä täyttää lasten lisäksi 9 rottaa, 2 hiirtä ja  4 koiraa. Tässä muutama syy, minkä takia  koiria tulee olla  mielellään aina enempi kuin yksi.

1. Talo ei ole  KOSKAAN hiljainen. Siis KOSKAAN.  Edes yöllä.Neljällä koiralla on  syystä tai toisesta aina eri unirytmit. Kun valtaosa väestä menee treffeille nukkumatin kanssa, koirista ainakin yksi aloittaa yölliset keskustelunsa rottien kanssa, nukkuvien ihmisten  ylikävelyn, peitttojen repimisen, äänien haukkumisen (joittenka aiheuttajana on  ollut itse..) ja pallottelun. Tämä takaa sen, että vuosien myötä totut nukkumaan paikoissa, joissa et ennen voinut kuvitellakkaan nukkuvasi. Kuten vaikkapa rock-konsertissa ihmismassan poljettavana. Hyödyllinen taito hei!

2.Koirat tekevät sinusta Sherlock Holmesin. Päättelykykysi ei rajoitu enää lasten sukkien erottamiseen  sukkakoon perusteella, vaan vähitellen opit tunnistamaan tekijän esimerkiksi kikkareista. Yksi  tekee kaksväristä kikkaraa,toinen pikku papanaa, yksi paksua sikaria, yksi  aina  matolle... Ja lammikoista sama  juttu. Yksi kusee kymmenen litraa, yksi merkkaa  pöydän jalat ja seinälläroikkuvat haalarit ja turvakengät, yksi kastelee matot.. Siinä vaiheessa, kun pimeässä huoneessa erotat äänen ja hajun perusteella kuka koirista pieraisi, olet vähintäänkin Sherlock, ja valmis  ratkomaan vaikka murhamysteerejä!

3. Et ole koskaan yksin. Edes vessassa. Tämän voi laskea joissain määrin jopa uhkaukseksi, mutta näin se on. Leffailta aviopuolison kanssa  on karvantäytteinen, kun karvamakkaroita on  kainaloissa ja niskojen alla ja jalkojen päällä ja ja.. Yksi haluaa aina istua sylissä kun  istut aamupaskalla, toinen  haluaa syliin  aina kun  olet suihkussa. Yksi tulee väenväkisin kanssasi saunaan, yksi tahtoo syliin aina keittäessäsi puuroa. Havahdut  koirattomuuteen vasta kaupassa, kun omien askelten tahtiin ei kuulukkaan rapinaa ja  pystyt tekemään  käännöksiä ja pysähdyksiä ilman, että lauma koiria sotkeentuu jalkoihisi  ja jää alle.

4. Elämäsi on täynnä yllätyksiä! Yksi astuu oman äitinsä, ja kahden jälkiehkäsynkin jälkeen tuloksena on  6 piippaavaa makkaraa.  Yksi piilottaa  kaikki turvakengät,   yksi on erikoistunut pyykkeihin. jaksat vuodesta toiseen ihmetellä, miten se  yksi sai syötyä paistinpannun, juustohöylän ja sakset. Tiedät nykyisin myös, että koiran  ripuli voi tulla  paineella, joka  saa kuran  roiskumaan keittiön yläkaappeihin saakka. Yhden koiran karvassa kasvaa aina spaghettia, vaikka edellisestä spaghettiateriasta onkin kuukausi aikaa ja koira pesty kahdesti sen jälkeen.

Kaiken sen karvojen  keräämisen, harjaamisen,  kynimisen,  letittämisen ja jätösten siivousten ja pierujenhaistelujen jälkeen olet helpottunut kun pääset vihdoin lomalle ilman karvaturpiasi. Mutta ensimmäisen vuorokauden jälkeen itket huolesta,  kun tajuat että unohdit pakata  mummolaan koirille mukaan villapaidat,  ja ulkona on sentäs kylmä! Voi ei, miten  mamman kullanmurut nyt pärjää..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti