sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Don´t get me wrong


Tällainen oli asennusohje joka aikanaan tuli uuden tietokoneen mukana. Olin jo silloin melkoinen Anti-Midas, mitä tulee teknisiin vempeleisiin, ja ajattelinkin että ohjeistus on tehty nimenomaan minnuu ajatellen. Miehän jos kuka, olisinkin voinut toimia kirjaimellisesti kohdassa "ampua tietokone ja järjestäjä".

Olen aivan hulluna google-käännöksiin. Aikoinaan, kun meitä oli telkkarissa nähty asteen verran, sattui silmiini ruotsinkielinen tiivistelmä ohjelman sisällöstä ja meidän perheestä. Koska seitsemän vuotta ruotsinkielisessä kunnassa asuneena onnistuin silti oppimaan vain kaksi lausetta, joista toisessa on kielioppivirheitä jatoista ei voi käyttää missään, käänsin mielenkiinnosta tekstin kääntäjällä.
Vedet valuivat silmistä tekstiä lukiessani, sillä vaikka päällisin puolin tiesin mistä siinä kirjoitetaan, ei joka suomennoksessa silti riittänyt enää mielikuvituskaan.
Vaan  yksinkertaisuus ennen kaikkea, vai mitä sanotte seuraavasta käännöksestä?;

"Perheeseen kuuluu myös kolme nuorempaa sisarusta, ja askel äiti Blanco ovat hyönteisloukku ammatiltaan myös kirjoittaa runoja.."

Josko ulkopuoli ei aina anna selviä opastuksia, en mahda minäkään tuoda itseäni aina parhaiten esille. Naurua ei voinut olla päästämättä myöskään katsellessani millä hakusanoilla miun blogiini on lukijoita ohjattu, ja uskokaa  tai älkää, seuraavat google-avun etsijät ovat ehkä saaneet vastineeksi jotain muuta kuin on kaivattu:

-"Nainen pissasi bussin penkille"
-"Yläosattomissa"
-"Raskaus ja karvan kasvu"
-"Empaattinen lääkäri"

Tunnen melkein olevani jälleen väärinymmärretty nuori, vaikkakin blogiini vahingossa eksyneet ovat varmaan olleet hurjan pettyneitä:D Mahtavaa tämä väärinymmärrysten ja tulkintojen maa, takaa kummasti sen, että joka päivälle riittää tasaisesti häpeää ja naurua. Tänään nauretaan, eilen hävettiin. Nuorimmainen kun oli päättänyt keskellä ison kauppakeskuksen kaikuvaa parkkihallia huutaa
"Äiti! Mikset sää pukenu lainkaan pikkareita jalkaan?"
Lyhyenlainen mekkoni muuttui yllättäen irstauden perikuvaksi, eikä tilannetta lainkaan helpottanut miehen reagointi vähintään yhtä lujaan ääneen;
"Mitä?? Eikö sulla oikeesti oo alushousuja jalassa??"

Yritä siinä nyt naama punasena hyssytellä kumpaakin, ett no on on perkele..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti