keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Se ei ole keuhkosyöpä!

Korkkaisin shamppanjapullot, jos olisi voimia.
Sain kun sainkin meinaan vihdoin ja viimein itseni uudestaan tohtorin tykö, ja tällä kertaa jo luottolääkäriksi muodostuneen vanhemman venäläisherran luokse. Vaikken vuosien varrella olekkaan ihan aina ollut samaa mieltä diagnoosista (kuten siitä, että jouduin syömään yhden kesän verran supistuksen esto-lääkkeitä vain koska "valtava munasolu räjähti vatsassa"..) niin en voi kieltää etteikö kyseinen herra ole kuitenkin aina tehnyt kaikkensa selvittääkseen vaivan syyn perusteellisesti.
Tälläkin kertaa, sain kiireellisen lähetteen heti keuhkokuviin kontrolloitavaksi, toisin kuin parin viikon takainen lääkärissä käynti, jossa edellinen tohtorinna tarjosi vain neuvoa b-vitamiinista, ja liikunnan aloittamisesta taikka lopettamisesta. Riippuen siitä kumpaa olin viimeksi tehnyt.
Joka kerta tuo tohtori jaksaa silti säväyttää mutkattomilla lausahduksillaan, ja niin kävi tälläkin kertaa. Lyhyesti ja ytimekkäästi hän totesi, jotta "onneksi ei olla kunnallisessa. Säkin oisit varmaan kuollut jo kahdesti ennenkuin saatais sut tutkimuksiin."

En sit tiiä, oliko se kannanotto julkisten takkuavuutta vaiko omaa terveydentilaani kohtaan. Mutta anyway. Eilen illalla sain kuulla, ettei muutosta keuhkokuvissa ainakaan ole, eli pahin pelkoni on siltä osin taputeltu. Tänään kävin labroissa joiden tuloksia odotellaan, ja perjantaina on vielä kontrollikäynti. Tällä kertaa tuo ei edes tarjonnut sairaslomaa, kun tietää etten mie niitä kuitenkaan ota vastaan muuta kuin kuumeisena tai todella hajallisena (mitä kylläkin olin, mutta en mie vaan osaa..). Järkeenkäyvän neuvon kuitenkin antoi. Mitäs jos nukkuisin vaikkapa kolme päivää? En tekisi muuta kuin nukkuisin? Ei paha.

Toisekseen, eilen ohitimme muutamankin virstanpylvään tuossa työmaassa.
1. -Mies ruuvasi ensimmäisen gyproc-levyn seinään, joten pintahommiinkin on päästy jo sorakuopasta käsiksi vihdoin!
2. -Keittiöstäkin laitoin tilauksen menemään parin viikon laskemisen ja vääntämisen ja pähkäilyn jälkeen.  Hullaannuin niin, että mukaani tarttui K-raudasta yksi rulla tiilitapettia, jolla aion tehdä vessaan tehosteseinän sekä keittiöön välitilalaatoituksen tilalle pleksi alle.
3. -Rempparahat on nyt virallisesti käytetty. No panic.
Meillä on sentäs betonilattiat ja paskasäiliö keskellä nurmikenttää. Ja sininen vessa pellon laidalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti